Rychlé barevné ražniči recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 2 ks cibule 2 ks párek grilovací koření 35 dkg kuřecí prsa 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 20 dkg uzené maso 2 ks pikantní klobása
Postup Rychlé barevné ražniči
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zapékací misku s poklopem, do které postupně vkládáme všechny připravené ingredience. Ty nenapichujeme na jehly, proto je příprava opravdu rychlá
Kuřecí maso opláchneme, osušíme, každé prso překrojíme na dva plátky, zlehka je naklepeme a potom nakrájené na kostičky vložíme do misky. Přidáme na ně kolečka nebo půl kolečka nakrájené klobásy a párky a kostičky uzeného masa. Směs zlehka zakapeme olejem, důkladně promícháme a doplníme tenkými kolečky z cibule a paprikou krájenou na větší kousky. Opět promícháme
Rychlé barevné ražniči posypeme grilovacím kořením a naposledy promísíme. Sůl nepřidáváme, párek, klobása, uzené maso i grilovací koření obsahují soli dostatek. I s olejem šetříme, v průběhu pečení nám vše pustí šťávu. Grilovací koření lze doplnit kari kořením. Další osvědčenou kombinací je paprika sladká spolu s paprikou pálivou. Ani zde sůl není třeba
Zakrytou zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a rychlé barevné ražniči pečeme asi na 200 °C tak dlouho, až jsou papriky s kuřecím masem hotové, ostatní ingredience dlouhou tepelnou přípravu nepotřebují, jen dodávají vynikající chuť. Pečení netrvá déle než 20 minut
Upečené maso s paprikami jsou na talíři krásně barevné. Rychlé barevné ražniči chutná nejlépe s vařeným bramborem. Toto jídlo mají rády i děti a nejraději si jako přílohu přejí bramborovou kaši.