Rychlé ala karlovarské knedlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
2 ks vejce
2 dl mléko
1 špetka prášek do pečiva
4 ks rohlík
15 - 20 dkg hrubá mouka
1 lžíce čerstvá petrželka
1 špetka mletá kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky. Čerstvou petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno

  2. V míse smícháme mléko, sůl, hrubou mouku, petrželku, kurkumu, žloutky a trošku prášku do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. K řídkému těstíčku přidáme nakrájené rohlíky, vše promícháme a nakonec přidáme bílkový sníh

  3. Hmotu dáme na balící fólii, vytvoříme tvar knedlíku, pevně zabalíme, několikrát fólii propíchneme, dáme do vařící vody a vaříme 20 - 25 minut (podle průměru)

  4. Rychlé ala karlovarské knedlíky sundáme z fólie, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu. Chutnají výborně k jakékoli omáčce, dušenému zelí apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!