Pařížský dort s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic cukr 4 lžíce olej 1 špetka sůl 5 ks vejce 2 lžíce kakao 250 g čokoláda 2 lžičky prášek do pečiva 6 ks banán 5 lžic polohrubá mouka tuk na vymazání 500 g pařížská šlehačka
Postup Pařížský dort s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli na sníh. Přidáme po jednom žloutky, lehce promícháme a přidáme po lžících olej, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme kakao
Dort pečeme v tukem vymazané formě při 180 °C asi 25 - 30 minut. Po dobu 10 minut neotvíráme troubu, aby se těsto nesrazilo
Po vychladnutí dort vyklopíme a vložíme opět do umyté formy. Třetinu ušlehané pařížské šlehačky naneseme na korpus. Na šlehačku položíme ovoce. Já používám banány. Dort dozdobíme druhou třetinou šlehačky a necháme nejlépe v chladničce alespoň 4 hodiny tuhnout. Ztuhlý dort vyjmeme z formy, polijeme rozehřátou čokoládovou polevou a dozdobíme podle vlastní fantazie
Pařížský dort s ovocem nakrájíme a podáváme jakou chutný moučník při různých příležitostech.