Pařížský dort s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic cukr
4 lžíce olej
1 špetka sůl
5 ks vejce
2 lžíce kakao
250 g čokoláda
2 lžičky prášek do pečiva
6 ks banán
5 lžic polohrubá mouka
tuk na vymazání
500 g pařížská šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli na sníh. Přidáme po jednom žloutky, lehce promícháme a přidáme po lžících olej, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme kakao

  2. Dort pečeme v tukem vymazané formě při 180 °C asi 25 - 30 minut. Po dobu 10 minut neotvíráme troubu, aby se těsto nesrazilo

  3. Po vychladnutí dort vyklopíme a vložíme opět do umyté formy. Třetinu ušlehané pařížské šlehačky naneseme na korpus. Na šlehačku položíme ovoce. Já používám banány. Dort dozdobíme druhou třetinou šlehačky a necháme nejlépe v chladničce alespoň 4 hodiny tuhnout. Ztuhlý dort vyjmeme z formy, polijeme rozehřátou čokoládovou polevou a dozdobíme podle vlastní fantazie

  4. Pařížský dort s ovocem nakrájíme a podáváme jakou chutný moučník při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!