Glgy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky sůl
1/2 lžičky sůl
9 ks vejce
3 ks vejce
1 - 2 lžíce ocet
1 ks cibule
voda
2 lžíce cukr moučka
3 hrnečky hladká mouka
1/2 lžičky mletý bílý pepř
100 g anglická slanina
50 g anglická slanina
1,5 hrneček vlažná voda
2 ks mladý hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme do těsta. Nesmí být příliš tuhé

  2. Do vroucí osolené vody pomocí lžičky, kterou namáčíme ve vodě, vhazujeme kousky těsta a vaříme je za občasného promíchání asi 5 minut

  3. Cibulku nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky. Obojí orestujeme. Přidáme uvařené glgy a v misce rozšlehané, osolené a opepřené vejce. Vejce necháme za stálého míchání "srazit"

  4. Hlávkový salát opereme a obereme, větší listy natrháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v malém hrnečku ji necháme zezlátnout. Necháme minutku "ujít vřelý vzduch" a nalijeme na salát. Smícháme vodu s cukrem a octem a zálivkou přelijeme salát

  5. Pro upřesnění množství:

  6. hrneček - 0,2 dcl,

  7. pro 1 osobu - 1 hrneček mouky, 1/2 vody a 1 vejce


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy