Glgy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžičky sůl 1/2 lžičky sůl 9 ks vejce 3 ks vejce 1 - 2 lžíce ocet 1 ks cibule voda 2 lžíce cukr moučka 3 hrnečky hladká mouka 1/2 lžičky mletý bílý pepř 100 g anglická slanina 50 g anglická slanina 1,5 hrneček vlažná voda 2 ks mladý hlávkový salát
Postup Glgy
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme do těsta. Nesmí být příliš tuhé
Do vroucí osolené vody pomocí lžičky, kterou namáčíme ve vodě, vhazujeme kousky těsta a vaříme je za občasného promíchání asi 5 minut
Cibulku nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky. Obojí orestujeme. Přidáme uvařené glgy a v misce rozšlehané, osolené a opepřené vejce. Vejce necháme za stálého míchání "srazit"
Hlávkový salát opereme a obereme, větší listy natrháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v malém hrnečku ji necháme zezlátnout. Necháme minutku "ujít vřelý vzduch" a nalijeme na salát. Smícháme vodu s cukrem a octem a zálivkou přelijeme salát
Pro upřesnění množství:
hrneček - 0,2 dcl,
pro 1 osobu - 1 hrneček mouky, 1/2 vody a 1 vejce