Paprikový maďarský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- česnek sůl majoránka 150 g tuk 300 g cibule 600 ml voda 1 kg hovězí kližka 20 g mletá sladká paprika mletý černý pepř 300 g čerstvá paprika 30 g mletá pálivá paprika
Postup Paprikový maďarský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Z opláchnutého dílu masa nakrájíme kousky přibližně po 25 g (3 - 4 ks na porci).
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme je na 2/3 tuku, přidáme mletou papriku, nakrájené maso a společně s cibulí podusíme. Pak vše mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a pak pod poklicí maďarský guláš dusíme.
V polovině dušení přidáme na kolečka nakrájenou papriku, podušenou na zbylém tuku, majoránku a guláš podusíme doměkka.
Jako přílohu k paprikovému maďarskému guláši podáváme vařený brambor, houskové knedlíky nebo těstoviny.