Paprikový maďarský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
majoránka
150 g tuk
300 g cibule
600 ml voda
1 kg hovězí kližka
20 g mletá sladká paprika
mletý černý pepř
300 g čerstvá paprika
30 g mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Z opláchnutého dílu masa nakrájíme kousky přibližně po 25 g (3 - 4 ks na porci).

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme je na 2/3 tuku, přidáme mletou papriku, nakrájené maso a společně s cibulí podusíme. Pak vše mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a pak pod poklicí maďarský guláš dusíme.

  3. V polovině dušení přidáme na kolečka nakrájenou papriku, podušenou na zbylém tuku, majoránku a guláš podusíme doměkka.

  4. Jako přílohu k paprikovému maďarskému guláši podáváme vařený brambor, houskové knedlíky nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!