Papriková polévka s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
200 g brambory
1 ks cibule
200 ml kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
mletá paprika
sekaná pažitka
2 ks vejce uvařená natvrdo
250 g zelené a červené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a jemně posekanou cibuli, proužky očištěných paprik a lehce osmahneme. Okořeníme mletou paprikou, zamícháme a přidáme k bramborům. Vše vaříme do měkka. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v kysané smetaně a povaříme.

  2. Plátky vařených vajec rozložíme do talířů, přelijeme horkou polévkou, ozdobíme sekanou pažitkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!