Papriková polévka s bílým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
0.2 l smetana
3 ks rajče
0.3 l bílé víno
3 ks červená paprika
0.5 ks malý pórek
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, stejně tak očištěný pórek. Papriku nakrájíme na kostičky. Rajčata zbavíme zelených částí a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibulku, papriku a rajčátka osmažíme na mírně rozehřátém oleji. Přidáme bílé víno a necháme 20 minut povařit. Potom vše rozmixujeme a scedíme. Přidáme posekaný pórek a ještě chviličku povaříme. Nakonec přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a čerstvě posekanou petrželkou.

  3. Paprikovou polévku s bílým vínem rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!