Pikantní vepřové řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
kari
150 g kysaná smetana
4 lžíce plnotučná hořčice
600 g vepřové maso
4 ks kompotované meruňky
4 ks kompotované meruňky
4 lžíce čirý vývar
2 svazky jarní naťová cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nakrájíme 4 řízky, lehce naklepeme a potřeme hořčicí. Cibulky nakrájíme na kolečka a okapané meruňky na čtvrtky. Řízky obložíme polovinou cibulek a meruňkami a poprášíme solí a kari. Přehneme na polovinu a konce dobře sepneme špejlí

  2. Rozpálíme olej a řízky z každé strany 5 minut opékáme

  3. vyjmeme a udržujeme teplé

  4. Ve výpeku podusíme zbylou cibulku a čtvrtky meruněk a podlijeme vývarem. Ve smetaně rozmícháme solamyl a kašičku přilijeme do výpeku. Ochutíme kari a 3 minuty provaříme

  5. Pikantní vepřové řízky podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!