Papriková pizza s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce eidam
120 g mozzarella
těsto
0.5 lžičky cukr
2 lžíce olej
1 špetka sůl
225 g hladká mouka
180 ml vlažná voda
15 g čerstvé droždí
náplň
1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
bazalka
60 g olivy
oregano
1 špetka pepř
2 lžičky olivový olej
0.5 ks červená paprika
0.5 ks zelená paprika
1 lžíce rajský protlak
450 g sterilovaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Droždí s cukrem a vlažnou vodou necháme asi 10 minut nakynout. Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme olej a kvásek. Pozvolna vypracujeme tuhé těsto, které vyklopíme na pomoučený vál a hněteme, dokud není hladké a pružné. Těsto vyválíme a vložíme do olejem vytřené mísy a necháme 30 minut kynout.

  2. Poté těsto prohněteme a utvořenou malou kuličku, rozválíme do kruhu a vložíme do formy na pizzu nebo na koláč.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej. Mezitím si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek prolisujeme. Vložíme do rozpálené pánve a orestujeme, přidáme rajčata, protlak, bylinky, sůl a pepř. Promícháme a přivedeme k varu. Vaříme odkryté, dokud není omáčka hustá a hladká. Poté ji necháme zchladit.

  4. Sýry nastrouháme. Papriky bez zrníček a nitek nakrájíme na proužky, olivy na kolečka.

  5. Omáčku natřeme na těsto, posypeme půlkou mletého sýru, paprikovými proužky a olivami. Zasypeme zbylou polovinou sýru.

  6. Paprikovou pizzu s olivami dáme péct a pak už jen rozkrájíme a pochutnáme si.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!