Pikantní panenka v listovém těstě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
4 plátky šunka
rukola
1 balíček listové těsto
100 ml zakysaná smetana
2 ks vepřová panenka
2 - 3 lžíce ostrý kečup
mletý černý pepř
mleté chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové panenky očistíme a rozkrojíme na poloviny tak, aby nám vznikly 4 porce. Maso potřeme olejem, ochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Naloženou panenku necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Pak maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji a necháme zchladnout

  2. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se zakysanou smetanou a ostrým kečupem. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Listové těsto rozválíme na tenký plát. který rozdělíme na 4 kusy a potřeme kečupovou směsí. Na každý díl klademe plátek šunky, několik lístků rukoly a špalíček opečené panenky. Těsto s masem důkladně uzavřeme do "balíčků", potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo sezamovým semínkem

  3. Panenku v listovém těstě pečeme v troubě předehřáté asi na 200 °C přibližně 25 - 30 minut dozlatova

  4. Zapečené panenky v listovém těstě necháme asi 5 minut odpočinout, pak je rozkrojíme nebo nakrájíme na plátky a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a jinak upravené brambory, pokrm doplníme nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!