Pangasius v zeleninovém leču recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
4 ks rajče
0.5 balíčku lasagne
grilovací koření
mletý černý pepř
250 ml smetana na vaření
4 ks bílá paprika
3 ks filé z pangasiuse
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme zeleninové lečo. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, z paprik vyjmeme jádřince a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostičky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibulku, přidáme papriku, mírně orestujeme a podlijeme troškou vody, chvilku podusíme, až papriky částečně změknou, přidáme rajčata a zase necháme podusit. Přidáme vajíčka, osolíme, opepříme. Vypneme plotýnku a lečo překryjeme pokličkou.

  3. Zapékací misku si vymažeme tukem, vyložíme dno syrovými lasagnemi. Těstovinu rozlámeme a hezky vyplníme všechny mezery. Osolíme, rozprostřeme na ně část zeleninového leča, na něj rozložíme filé pangase, které jsme okořenili solí a grilovacím kořením. Poklademe opět lasagnemi, osolíme a potřeme zbytkem leča. Zalijeme smetanou na vaření a dáme zapéct do trouby na cca 180 °C na 20 - 30 minut.

  4. Zapečený pangasius v zeleninovém leču je opravdu vynikající. K proložení leča a ryby můžeme přidat třeba sýr nebo i nějakou libovou uzeninu, občas přidávám například moravské maso.

  5. Recept je pro 2 - 3 osoby podle toho, jací jsme jedlíci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!