Pangasius v sýrovém kabátku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
0 ks citron
8 ks bobkový list
15 dkg tvrdý sýr
4 plátky uzená slanina
1 kg filé z pangasia
podle chuti
1 lžička koření na pečené kuře
1 lžička koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Porce rybího masa rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Pekáč s okrajem vysteleme pečícím papírem a poklademe bobkovými lístky tak, aby pod každým filetem byly dva nebo tři lístky. Pangasia jemně posypeme kořením na ryby a okořeněnou stranou položíme na plech. Plátky ryby pokapeme citronem, poprášíme trošku kořením na pečené kuře a necháme 20 minut odpočinout.

  2. Mezitím tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Česnek nakrájíme na jemné plátky, které naskládáme na pangasia. Kdo má raději lehčí stravu, pokape si rybu olivovým olejem nebo přidá plátek másla na každou porci. Ostatní si mohou dát na rybu tenký plátek uzené slaniny

  3. Pangasia dáme péct asi na 10 - 15 minut do vyhřáté trouby a potom rybu posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

  4. Pangasia v sýrovém kabátku podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo dušenou rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!