Moravský vrabec recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 5 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
kmín
mletý pepř
600 g vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme 4 - 6 hodin odležet

  2. Potom maso přeložíme do pekáče a zprudka zapečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou zvolna pečeme vrabce asi hodinu doměkka

  3. Moravského vrabce podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!