Mořská ryba Claresse s teplou zeleninou a brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
6 ks brambory
tymián
citron
200 g květák
200 g zeleninová směs
1 kg mořská ryba Claresse
150 g řápikatý celer

Postup přípravy receptu

  1. Rybu opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Porce osolíme po obou stranách, vložíme do pekáče, který máme vymaštěný máslem. Seshora rybu mírně posypeme tymiánem

  2. Rybu dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 15 - 20 minut při teplotě 170 °C

  3. Podle velikosti porce ryb si k tomu připravíme teplou dušenou zeleninu. Květák rozebereme na malé růžičky, přidáme nakrájený řapíkatý celer a přisypeme trochu zeleninové směsi pod svíčkovou. Lehce podlijeme, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut

  4. Oškrábané brambory dáme vařit do osolené vody. Měkké brambory scedíme, přidáme teplou dušenou zeleninu a k tomu upečenou rybu

  5. Mořskou rybu Claresse s teplou zeleninou a brambory ozdobíme kouskem citronu a podáváme na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!