Mořská ryba Claresse s teplou zeleninou a brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 150 g máslo 6 ks brambory tymián citron 200 g květák 200 g zeleninová směs 1 kg mořská ryba Claresse 150 g řápikatý celer
Postup Mořská ryba Claresse s teplou zeleninou a brambory
Postup přípravy receptu
-
Rybu opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Porce osolíme po obou stranách, vložíme do pekáče, který máme vymaštěný máslem. Seshora rybu mírně posypeme tymiánem
Rybu dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 15 - 20 minut při teplotě 170 °C
Podle velikosti porce ryb si k tomu připravíme teplou dušenou zeleninu. Květák rozebereme na malé růžičky, přidáme nakrájený řapíkatý celer a přisypeme trochu zeleninové směsi pod svíčkovou. Lehce podlijeme, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut
Oškrábané brambory dáme vařit do osolené vody. Měkké brambory scedíme, přidáme teplou dušenou zeleninu a k tomu upečenou rybu
Mořskou rybu Claresse s teplou zeleninou a brambory ozdobíme kouskem citronu a podáváme na stůl.