Moravský vrabec s pórkem a rajčetem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1 ks rajče
1 ks pórek
bazalka
kari koření
1 kelímek smetana ke šlehání
500 g vepřové maso
celý černý pepř
houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Vepřové maso nakrájíme na velmi malé kousky. Rajčata a pórek nakrájíme na velmi jemno

  2. Cibuli osmažíme dozlatova na oleji a poté přidáme nakrájené maso. Po částečném osmahnutí podlijeme vodou a zamícháme. Osolíme, přidáme celý pepř, bazalku a houbové koření. Kdo má houby, může je použít místo houbového koření. Dále přidáme bazalku a kari koření. Záleží na naší chuti. Maso dusíme do změknutí a stále podléváme, aby se nám to nepřipálilo

  3. Po změknutí masa přidáme nakrájené rajče a po chvíli přidáme i pórek. Chvíli podusíme, zalijeme smetanou a na mírném ohni ještě povaříme. Komu se bude zdát omáčka příliš řídká, může omáčku zahustit pomocí vody s moukou nebo světlou jíškou

  4. Moravský vrabec s pórkem a rajčetem podáváme s vařenými brambory, chutná i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!