Dietní bramborový salát s celerem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
1 ks mrkev
citronová šťáva
2 řapíky řapíkatý celer
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
2 kelímky řecký bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na jemné (asi 3 mm silné) kousky. Oloupanou malou cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky, osolíme a odložíme stranou

  2. Až cibule pustí šťávu, vymačkáme ji, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Menší mrkev oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Nakrájenou mrkev a celer podlijeme malým množství vody, osolíme, zakapeme citronovou šťávou, podusíme do poloměkka a necháme na sítu okapat a vychladnout

  3. V míse promícháme brambory s cibulí, celerem a mrkví, vše spojíme řeckým jogurtem, podle chuti osolíme a opepříme. Bramborový salát necháme v chladu odležet

  4. Dietní bramborový salát s celerem a mrkví podáváme jako přílohu, ale také samostatně s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!