Zapečený pangas se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 - 2 lžíce strouhanka
150 g brokolice
mletý pepř
1 lžička citronová šťáva
15 dkg strouhaný sýr
1 ks žlutá paprika
sušená bazalka
300 g mražená čínská zelenina
500 g filé z pangasiuse

Postup přípravy receptu

  1. Filety z pangase vysušíme, aby nepouštěl při pečení vodu, a okořeníme ho z jedné strany kořením na ryby, trošku osolíme, opepříme a položíme do máslem vymazané zapékací mísy tak, aby filety pokryly celé dno. Mírně zakápneme citronem

  2. Zmraženou čínskou směs rozdrtíme a posypeme jí pangase. Můžeme také posolit. Přidáme nakrájenou žlutou papriku, růžičky brokolice a strouhaný sýr. V hrníčku si rozkvedláme 2 vejce, osolíme, přidáme sušenou bazalku a strouhanku. Směs nesmí být úplně tuhá, ale ani moc tekutá. Touto směsí přelijeme po celé vrstvě pangase se zeleninou a vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C cca 45 minut, dokud nebude horní vrstva dozlatova

  3. Zapečeného pangase se zeleninou podáváme k rýži nebo bramborám na všechny způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!