Dietnější bramborový salát recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1/4 ks celer
2 - 3 ks mrkev
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžíce dijonská hořčice
1 konzerva sterilovaný hrášek
3 ks sterilovaná okurka
lák z okurek
1,2 kg brambory vařené ve slupce
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a necháme vychladnout. Zvlášť uvaříme očištěnou mrkev s celerem. Vše vaříme doměkka. Hrášek a okurky slijeme

  2. Oloupané brambory s mrkví a celerem nakrájíme na kostičky, nebo použijeme sítko k protlačování. Přidáme hrášek, nadrobno nakrájené okurky a promícháme. Bramborový salát spojíme zakysanou smetanou a podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme lákem z okurek, nezapomeneme přidat lžíci (i více) kvalitní dijonské hořčice. Bramborový salát dobře promícháme a necháme odležet do druhého dne

  3. Dietnější bramborový salát podáváme jako přílohu při štědrovečerní večeři

  4. Tip: Smetany je možno přidat i více.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!