Pálivé šišky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1-2 ks cibule
2 ks chilli paprička
1 hrst sekané mandle
1-2 lžíce maizena
500 g míchané mleté maso
5 lžic hustá zakysaná smetana
1 lžíce čerstvá petrželová nať
podle chuti
sůl
mletý koriandr
mletý zázvor
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, oloupaným a rozetřeným česnekem, jemně pokrájenými papričkami, nasekanou petrželkou, přidáme hustou smetanu a maizenu. Osolíme a okořeníme mletým zázvorem, pepřem a koriandrem. Můžeme přidat i hrstku posekaných mandlí. Směs dobře propracujeme a přes noc necháme v ledničce uležet.

  2. Druhý den tvarujeme ze směsi mletého masa menší šišky, které obalíme ve strouhance a v rozehřátém tuku dozlatova opečeme ze všech stran.

  3. Pálivé šišky při podávání obložíme zeleninou podle chuti. Pálivé šišky podáváme s chlebem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!