Pálivé rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
3 balíčky rýže
10 dkg mleté maso
1 hrst mražená zelenina
3 ks farmařský liberecký párek
0,5 ks čerstvá slovenská pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme rýži ve varných sáčcích podle návodu na balení. Párky nakrájíme na kostičky - asi 3 nožičky. Párky mohou být pálivé, ale nemusí. Čerstvou slovenskou pálivou papriku nakrájíme na kousky

  2. Uvařenou rýži dáme do pekáčku a potom přidáme slovenskou pálivou papriku a párky. Přidáme ještě mleté maso - jen trochu kvůli chuti, mraženou zeleninu a promícháme. Nakonec si v hrnečku rozkvedláme vejce se solí a zalijeme s ním naše rizoto a promícháme

  3. Rizoto dáme zapéct na 10 minut do trouby předehřáté asi na 150 °C. Záleží na typu trouby, jak vám peče rychle

  4. Pálivé rizoto podáváme jako výborný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!