Pálivá plněná vejce recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
pažitka
2 ks rajče
10 dkg tvrdý sýr
tatarská omáčka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
5 dkg křenové pomazánkové máslo
pálivá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme studenou vodou a oloupeme. Čtyři vejce podélně rozřízneme a vydlabeme z nich žloutky, které použijeme do náplně

  2. Zbylým vejcím seřízneme špičky, nevydlabujeme

  3. Připravíme si náplň. V misce vymícháme křenové pomazánkové máslo, nastrouhaný tvrdý sýr, čerstvě nasekanou pažitku (pokud nemáme, může být i sušená). Doplníme o pálivou hořčici a dochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Nakonec přimícháme vydlabané žloutky. Náplň dobře smísíme a dáme alespoň na 30 minut do chladu

  4. Mezitím si připravíme pevná rajčata, která rozkrojíme a také vydlabeme, aby nám zůstaly jen rajčatové mističky

  5. Vydlabaná vajíčka plníme směsí a zdobíme čerstvou petrželkou

  6. Vejce bez špiček pouze poklademe na talířek, na horní seříznutou špičku naklademe trochu připravené pomazánky a přiklopíme mističkou z rajčete. Můžeme ještě dozdobit tatarskou omáčkou a rajčátka natečkovat. Obě varianty plněných vajíček uchováváme do podávání v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!