Pálivá neapolská pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1/2 lžičky sůl
2 ks cibule
5 ks rajče
1 konzerva rajčatový protlak
20 dkg uzenina
4 ks feferonka
1 lžíce bazalka
30 g droždí
20 ks olivy
2 lžíce cukr krupice
1 lžíce oregano
3/4 hrnku olivový olej
1 lžička mletý pepř
3,5 hrnky polohrubá mouka
20 dkg strouhaný sýr
1,25 hrnek vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek. Droždí smícháme se čtyřmi lžícemi vlažné vody a cukrem. Dáme na teplé místo, aby kvásek vzešel

  2. Sůl a mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, kam vlijeme kvásek, zbytek vody a olej. Dobře propracujeme. Těsto na pizzu necháme kynout asi hodinu. Pak těsto rozválíme na dva plechy, které předtím vymažeme olejem

  3. Během kynutí si připravíme náplň. Olej, cibule, rajčata, rajčatový protlak, bazalku, oregano, sůl, pepř, česnek, cukr, salám, trochu oliv, feferonky nakrájíme na kolečka nebo nasekáme. Vše společně podusíme v omáčku

  4. Těsto na plechu natřeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Neapolskou pizzu pečeme asi 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!