Krémová polévka z batátů s květákem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 300 g květák 1/2 lžičky kurkuma 500 g batáty 1/2 - 1 lžičky čerstvý zázvor 1/2 lžičky kari koření 1 l zeleninový vývar čerstvý koriandr mletý černý pepř 1/2 lžičky mleté hořčičné semínko 1 lžička koření garam masala
Postup Krémová polévka z batátů s květákem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistěný květák rozebereme na růžice. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a očištěný čerstvý zázvor nastrouháme
Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem a zázvorem. Pak přidáme koření (kari koření, kurkumu, mleté hořčičné semínko, garam masala), vše velmi krátce osmahneme, ihned zalijeme vývarem a přidáme bataty a květák. Polévku zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Následně několik kousků brambor a květáku vyjmeme a zbývající kousky v polévce rozmixujeme dohladka. Krémovou polévku z batátů s květákem zjemníme lžící másla a podle chuti osolíme a opepříme
Na talíře rozdělíme kousky brambor a květáku, přelijeme polévkou, ozdobíme čerstvým koriandrem a ihned podáváme.