Krémová polévka z batátů s květákem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
300 g květák
1/2 lžičky kurkuma
500 g batáty
1/2 - 1 lžičky čerstvý zázvor
1/2 lžičky kari koření
1 l zeleninový vývar
čerstvý koriandr
mletý černý pepř
1/2 lžičky mleté hořčičné semínko
1 lžička koření garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistěný květák rozebereme na růžice. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a očištěný čerstvý zázvor nastrouháme

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem a zázvorem. Pak přidáme koření (kari koření, kurkumu, mleté hořčičné semínko, garam masala), vše velmi krátce osmahneme, ihned zalijeme vývarem a přidáme bataty a květák. Polévku zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Následně několik kousků brambor a květáku vyjmeme a zbývající kousky v polévce rozmixujeme dohladka. Krémovou polévku z batátů s květákem zjemníme lžící másla a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Na talíře rozdělíme kousky brambor a květáku, přelijeme polévkou, ozdobíme čerstvým koriandrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!