Krémová polévka z brokolice recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 lžíce máslo
1 ks velká cibule
700 - 800 ml zeleninový vývar
mletý černý pepř
200 - 250 ml smetana na vaření
3 ks střední brambory
1 ks velká brokolice

Postup přípravy receptu

  1. Pro úspěch tohoto receptu je nutné dodržet celý technologický postup přípravy

  2. Oloupanou cibuli usekáme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Celou brokolici omyjeme a dřevnaté konečky odřízneme a dále již nepoužíváme. Nyní od košťálu odkrojíme růžičky, jemně je usekáme a odložíme stranou. Košťál brokolice oloupeme a usekáme nahrubo

  3. V kastrolu na rozpuštěném másle zpěníme usekanou cibuli. Pak přidáme kousky brambor a vše krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Teplotu snížíme na minimum a přímo na tuto směs položíme alobal. Kastrol zakryjeme pokličkou a brambory s cibulí asi 5 minut podusíme. Po této době alobal odstraníme a k vydušeným bramborám s cibulkou vmícháme usekaný košťál. Nyní vše zalijeme vývarem a vaříme zakryté asi 15 minut. Jakmile jsou brambory a košťál měkkém vložíme do polévky malé růžičky brokolice, které povaříme již nezakryté pouze 2 - 3 minuty. Pokud byste v této fázi polévku zakryli, ztratila by barvu i chuť

  4. Polévku odstavíme z tepla, přilijeme smetanu, vše rozmixujeme a podle chuti dosolíme a opepříme. Podle hustoty můžeme polévku zředit smetanou, mlékem nebo vývarem

  5. Brokolicovou polévku se smetanou, bez zahuštění moukou, podáváme se sýrovými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!