Krémová polévka z batátů a červené čočky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 - 4 lžíce máslo 2 ks cibule koriandr 2 ks batáty 2 ks bobkový list 3/4 hrnku červená čočka 1,5 - 2 zeleninový vývar mletý barevný pepř
Postup Krémová polévka z batátů a červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Červenou čočku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
Ve velkém hrnci necháme rozpustit máslo, vsypeme cibuli a pár minut restujeme. Poté přihodíme oloupaný česnek a krátce osmahneme. Vsypeme batáty, čočku, zalijeme horkým zeleninovým vývarem či vodou a přihodíme bobkový list. Polévku vaříme asi 20 minut do změknutí batátů a čočky. Poté osolíme, opepříme a odebereme jednu naběračku s čočkou. Batáty, cibuli a česnek z naběračky vybereme zpět do hrnce. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence (bobkový list vyjmeme) a přidáme zpět odloženou naběračku čočky. Polévku dokořeníme pepřem, koriandrem a podle chuti dosolíme
Krémová polévka z batátů a červené čočky je nejlepší druhý den po odležení. Podáváme ji s pečivem, krutony či samostatně.