Krémová polévka z batátů a červené čočky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 - 4 lžíce máslo
2 ks cibule
koriandr
2 ks batáty
2 ks bobkový list
3/4 hrnku červená čočka
1,5 - 2 zeleninový vývar
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Červenou čočku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky

  2. Ve velkém hrnci necháme rozpustit máslo, vsypeme cibuli a pár minut restujeme. Poté přihodíme oloupaný česnek a krátce osmahneme. Vsypeme batáty, čočku, zalijeme horkým zeleninovým vývarem či vodou a přihodíme bobkový list. Polévku vaříme asi 20 minut do změknutí batátů a čočky. Poté osolíme, opepříme a odebereme jednu naběračku s čočkou. Batáty, cibuli a česnek z naběračky vybereme zpět do hrnce. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence (bobkový list vyjmeme) a přidáme zpět odloženou naběračku čočky. Polévku dokořeníme pepřem, koriandrem a podle chuti dosolíme

  3. Krémová polévka z batátů a červené čočky je nejlepší druhý den po odležení. Podáváme ji s pečivem, krutony či samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!