Ovocný nekynutý koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 ks vejce
250 ml mléko
20 dkg cukr krupice
ovoce
1 ks kvasnice
20 dkg hera
50 dkg hladká mouka
20 dkg hrubá krupice
1 ks tuk omega

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku, mléka a kvasnic připravíme kvásek, který smícháme s moukou a vejcem. Vypracujeme těsto

  2. Tuk, cukr a hrubou krupici zpracujeme v drobenku. Ovoce očistíme a nakrájíme podle potřeby

  3. Těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pečící papír a položíme na plech. Těsto poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme dorůžova asi 20 - 30 minut při 180 °C. Místo drobenky můžeme použít strouhaný perník

  4. Ovocný nekynutý koláč nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!