Ovocný dort v hotovém korpusu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1/2 l mléko
cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek zakysaná smetana
1 balíček měkký tvaroh
čerstvé nebo kompotované ovoce
1 ks dortový korpus
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Měkký tvaroh vyšleháme, aby nezbyly žádné hrudky. Přidáme zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Dochutíme podle uvážení krupicovým cukrem. Korpus je sám o sobě dost sladký, pozor na přeslazení!

  2. Pudink uvaříme podle návodu na obalu. Mléka můžeme trochu ubrat, aby byl hustší

  3. Hmotou naplníme dortový korpus. Nachystáme si ovoce a začneme zdobit dort. Zalijeme vanilkovým pudinkem nebo želatinou a v chladu necháme ztuhnout

  4. Ovocný dort v hotovém korpusu můžeme podávat samotný nebo se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!