Ovocný dort s tvarohovo-vanilkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
100 g cukr krupice
100 g polohrubá mouka
3 lžíce horká voda
0.3 balíčku kypřící prášek do pečiva
krém
500 ml mléko
40 g cukr krupice
250 g plnotučný tvaroh
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
rumová tresť
2 lžičky smetana fix
na ozdobu
voda
1 balíček želatina
500 g čerstvé nebo kompotované ovoce
šťáva z ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Na piškot utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva a přidáme horkou vodu. Řádně promícháme a vlijeme do vymazané dortové formy. Pečeme cca 30 minut na 150 - 160 °C

  2. Mezitím si připravíme krém z 500 ml mléka, několika lžic cukru a vanilkového pudingového prášku. Uvaříme hustý pudink. Ten necháme zcela vychladnout. Do mísy dáme cukr, tvaroh, přidáme již chladný pudink, 2 lžičky smetana fix a ručním šlehačem chvíli šleháme. Dle chuti můžeme přidat trochu rumové tresti. Krém vlijeme na zchladlý piškot.

  3. Na vršek dortu klademe ovoce a na závěr zalijeme želatinou. Pokud je čerstvé ovoce trochu kyselejší, je dobré ho nejdříve prosladit. Želatinu dělám z 250 ml tekutiny - půl voda, půl ovocná šťáva. Ještě horkou zalévám vršek dortu pokrytý ovocem.

  4. Ovocný dort s tvarohovo-vanilkovým krémem je dobré nechat cca 10 hodin tuhnout v lednici a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!