Ovocné pracičky s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
těsto
4 ks vejce
150 ml rum
0 balíčků prášek do pečiva
100 g sušené meruňky
100 ml rostlinný olej
200 g sušený ananas
50 g sušené švesky
100 g rozinky sultánky (světlé)
50 g rozinky korintky (tmavé)
poleva
0 kostek máslo
1 balíček čokoláda na vaření
250 g cukr moučka
4 lžíce kysaná smetana
100 g holandské kakao
nálev
5 plátků citron
250 g cukr krystal
2 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravíme sladký nálev na ovoce. Přivedeme k varu 0,5 l vody a rozpustíme v ní 250 g cukru. Přidáme kolečka citronu a skořici. Do nálevu dáme přes noc namočit sušené ovoce a rozinky.

  2. Druhý den ovoce vyndáme z nálevu a rozmixujeme. Mixujeme, dokud v těstu nejsou žádné větší kousky celého ovoce. Pak přidáme vejce, rum, prášek do pečiva a pudink. Pokud je těsto moc husté, přilijeme trochu nálevu. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby pomalu teklo, ale nebylo moc řídké.

  3. Připravíme si formičky na medvědí pracny. Vymažeme je máslem a vysypeme polohrubou moukou. Nalijeme do nich těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 175 °C. Pečeme, dokud nebudou hotové. Po upečení je vyndáme z trouby, počkáme, až vychladnou a vyndáme je z formiček.

  4. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme do něj 4 lžíce smetany. Poté v něm rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme cukr moučku a holandské kakao a mícháme. Přiléváme olej, dokud není čokoláda správně tekutá. Do polevy namáčíme celé pracičky a pokládáme je na igelitové sáčky, aby se poleva nepřilepila. Necháme polevu ztuhnout, pracičky vychladíme v lednici.

  5. Ovocné pracičky s čokoládovou polevou můžeme podávat například ozdobené šlehačkou a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!