Ovocné lívance recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

40 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžička solamyl
500 ml mléko
2 lžíce voda
250 g jahody
20 g droždí
80 g cukr moučka
400 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
250 g bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme společně s moukou (asi dvě lžíce) a cukrem do trochy mléka, těstíčko dáme vykynout. Když kvásek vykyne, přidáme ho ke zbytku mouky, přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce, sůl, citronovou kůru, solamyl, cukr a promícháme. Těsto necháme na teplém místě dále kynout

  2. Potom z těsta tvoříme v lívanečníku malé lívance, které smažíme z obou stran dozlatova

  3. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousíčky. Vsypeme je do mísy, zasypeme cukrem a necháme z nich pustit šťávu, trochu je povaříme a poté necháme zchladnout

  4. Ještě teplé lívance rozdělíme na talíře, polijeme rozvařenými jahodami, přidáme trochu bílého jogurtu a ihned podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!