Ovocné hrudky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
3 lžíce rum
1 ks žloutek
0.3 ks citron
50 g mandle
2 lžíce med
1 lžíce hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
5 lžic ovesné vločky
100 g ovocná směs (rozinky, sušené nebo kandované ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Ovocnou směs naložíme do rumu, necháme asi 2 hodiny v chladu. Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na nudličky. Z citronu nastrouháme kůru.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme ovesné vločky a nakrájené mandle. Opečeme je a necháme vychladnout.

  3. Žloutek utřeme s citronovou šťávou a medem. Vmícháme citronovou kůru, cukr, mouku, ovocnou směs s rumem a opražené mandle s vločkami. Dobře promícháme.

  4. Na plech vyložený pečicím papírem dáváme lžičkou malé hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!