Rychlá žampionová omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks cibule
0,5 kg žampiony
mletý pepř
mletý kmín
2 kostky houbový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky i s nožkama. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme žampiony. Krátce dohromady osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme koření, houbový bujón a podusíme, dokud žampiony nezměknou. Potom žampionovou omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Již krátce provaříme

  3. Rychlou žampionovou omáčku podáváme například s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!