Ovocné bezé recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks bílek
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
mandlové plátky
1 lžíce citronová šťáva
1 kelímek bílý jogurt
4 ks nektarinka
máslo na vymazání
1 kelímek krémová zakysaná smetana
1/4 ks zralý ananas
2 hrstě lesní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Lesní ovoce omyjeme a necháme okapat. Nektarinky rozkrojíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké plátky. Ananas okrájíme, zbavíme tvrdého středu a nakrájíme také na plátky

  2. Jogurt promícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem

  3. Bílky vyšleháme s 1/3 množství moučkového cukru, do tuhého sněhu zašleháme zbytek cukru

  4. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe nektarinkami, ananasem a nakonec zasypeme lesním ovocem. Lze použít maliny, ostružiny, lesní jahody apod. Pokapeme citronovou šťávou. Naneseme smetanovou směs a nakonec pokryjeme bílkovým sněhem, který jsme vyšlehali společně s cukrem. Zasypeme citronovou kůrou a mandlovými plátky

  5. Ovocné bezé vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Ovocné bezé by mělo být na povrchu jen mírně zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!