Ovocné bezé recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 ks bílek 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra mandlové plátky 1 lžíce citronová šťáva 1 kelímek bílý jogurt 4 ks nektarinka máslo na vymazání 1 kelímek krémová zakysaná smetana 1/4 ks zralý ananas 2 hrstě lesní ovoce
Postup Ovocné bezé
Postup přípravy receptu
-
Lesní ovoce omyjeme a necháme okapat. Nektarinky rozkrojíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké plátky. Ananas okrájíme, zbavíme tvrdého středu a nakrájíme také na plátky
Jogurt promícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem
Bílky vyšleháme s 1/3 množství moučkového cukru, do tuhého sněhu zašleháme zbytek cukru
Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe nektarinkami, ananasem a nakonec zasypeme lesním ovocem. Lze použít maliny, ostružiny, lesní jahody apod. Pokapeme citronovou šťávou. Naneseme smetanovou směs a nakonec pokryjeme bílkovým sněhem, který jsme vyšlehali společně s cukrem. Zasypeme citronovou kůrou a mandlovými plátky
Ovocné bezé vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Ovocné bezé by mělo být na povrchu jen mírně zlatavé.