Ovesné karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce mouka
olej na smažení
2 hrnečky ovesné vločky
podle chuti
sůl
majoránka
vegeta
100 g uzenina
50-70 g sýr

Postup přípravy receptu

  1. Ve vroucí osolené vodě spaříme ovesné vločky a 2 - 3 minutky je v ní necháme prohřát. Vodu již nevaříme. Vločky scedíme a necháme vychladnout.

  2. Sýr nastrouháme a uzeninu nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Do vychladlých ovesných vloček vmícháme vejce. Přidáme sýr, vegetu, majoránku a uzeninu. Směs promícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Opět promícháme a nakonec podle chuti osolíme.

  4. Z ovesné hmoty tvarujeme karbanátky. Podle chuti můžeme ovesné karbanátky obalit jako klasický řízek - v trojobalu.

  5. V pánvi si rozpálíme olej a ovesné karbanátky na něm smažíme dozlatova.

  6. Zlatavé ovesné karbanátky podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo jen tak s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!