Ostrá fazolová směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 ks cibule
2 snítky tymián
200 g pórek
200 g mrkev
350 g klobása
3 ks chilli paprička
80 g anglická slanina
250 ml zeleninový vývar
350 g konzervovaná rajčata
1 konzerva bílé fazole v tomatu
podle chuti
cukr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek, mrkev, papriky, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme. Slaninu nařežeme na kostičky, klobásy (různé druhy) nakrájíme na kolečka. Lístky tymiánu otrháme od stonků a nasekáme je.

  2. V hrnci rozehřejeme olej. Opečeme na něm slaninu a zpěníme cibuli. Pak přidáme česnek, pórek, mrkev, papriky, klobásy a orestujeme. Vše pak zalijeme fazolemi v rajčatové omáčce, nasekanými rajčaty z konzervy a vývarem, osolíme, opepříme a přibližně 10 minut povaříme. Nakonec do fazolové směsi přidáme lístky tymiánu a podle chuti osladíme.

  3. Ostrou fazolovou směs podáváme s bagetkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!