Vrchovinský bramborák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

15 stroužků česnek
3 lžičky sůl
3 ks vejce
1 kg brambory
1/2 balíčku majoránka
2 lžíce krupice
15 lžic hrubá mouka
olej na smažení
400 g uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Přidáme na kostičky nakrájené maso (ramínko, plecko, krkovička), mouku,

  2. krupici, sůl, rozmačkaný česnek a vejce. Rukama hmotu promícháme a zpracujeme. Nakonec přimícháme majoránku

  3. Rozpálíme olej a smažíme placky. Chutnají skvěle - jak teplé, tak studené

  4. Příloha je podle libosti. Děti rády kečup, pro rodiče je dobré pivo, někdo si dá sladkokyselou okurku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!