Vrchovinský bramborák jinak recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
sádlo
2 lžíce krupice
15 lžic hrubá mouka
1 kg vařené brambory
mletý černý pepř
400 g uzená krkovice
Postup Vrchovinský bramborák jinak
Postup přípravy receptu
-
Krkovici povaříme. Brambory nastrouháme nebo pomačkáme. Česnek prolisujeme a uzené nakrájíme na kostičky
Do brambor přidáme vejce, sůl, pepř, mouku, krupici a prolisovaný česnek. Nakonec vmícháme uzené maso. Hmotu na bramborák rozetřeme do vymaštěného pekáče. Ve vyhřáté troubě pečeme vrchovinský bramborák asi 60 až 90 minut dočervena. Můžeme také přidat nakrájené párky a dát s masem půl na půl
Upečený vrchovinský bramborák nakrájíme a můžeme podávat.