Ořechový kmen recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
3 lžíce rum
2 ks žloutek
1 ks citron
70 g cukr moučka
mletá skořice
200 g vlašské ořechy
mletý hřebíček
poleva
100 g hořká čokoláda
40 g tuk omega

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Ořechy umeleme. Citron důkladně omyjeme, osušíme a kůru z něj nastrouháme.

  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Ochutíme skořicí, hřebíčkem, citronovou kůrou a rumem. Přidáme umleté ořechy a promícháme.

  3. Hmotu, která vznikne, přendáme na fóolii, vytvarujeme váleček a vychladíme.

  4. Zatím si připravíme polevu. Čokoládu a tuk vložíme do hrnku ve vodní lázni. Mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda a tuk nespojí.

  5. Hotový a vychladlý ořechový kmen pak přelijeme čokoládovou polevou. Až do upotřebení ponecháme v chladu. Při krájení porcí používáme nůž namočený v horké vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!