Tuňák zapečený s rajčaty a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks vejce
4 ks brambory
1 konzerva tuňák v oleji
jarní cibulka
2 ks velké rajče
mletý černý pepř
70 g strouhaný sýr (eidam)
4 ks tavený sýr á 50g

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na salátové části struhadla na tenké plátky, které osušíme. Tuňáka necháme okapat. Velká rajčata očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným eidamem

  2. Budeme potřebovat dvě zapékací misky, které potřeme olejem a poklademe jemnými plátky brambor. Na některé rozložíme obdélníky celého taveného sýru, navrstvíme okapaného tuňáka a na kolečka nakrájená rajská jablíčka. Ochutíme solí, pepřem a usekanou jarní cibulovou natí nebo jinými bylinkami podle vlastní chuti

  3. Misky vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a zapékáme asi 10 minut. Potom směs zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem a dopečeme do zlatavé barvy

  4. Zapečeného tuňáka s rajčaty a sýrem podáváme v zapékací miskách. Výborně chutná se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!