Tuňák s bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks brambory
1 lžička majonéza
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
2 lžičky tatarská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme si 2 střední brambory, důkladně je omyjeme a dáme je vařit do páry ve slupce. Já je vařím na půlku, ale lze je vařit i v celku. Brambory můžeme také uvařit klasicky ve vodě, ale je důležité, aby byly ve slupce

  2. Mezitím co se nám připravují brambory v páře, tak přendáme tuňáka z konzervy do misky. Přidáme trochu soli, pepře, 1 lžičku majonézy a 2 lžičky tatarky. Stačí i třeba jen majonéza nebo jen tatarka, záleží na vaší chuti. Vše smícháme a dochutíme. Já si ještě připravím zeleninový salát z okurky a papriky, jen s olivovým olejem a solí

  3. Když jsou brambory hotové, tak je dáme na talíř, rozkrojíme na dílky a pokryjeme ochuceným tuňákem

  4. Tuňák s bramborem podáváme se zeleninovou oblohou podle chuti. Já přidávám na talíř zeleninový salát a kukuřici z konzervy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!