Sladký ořechový řez recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 ks vejce 170 g máslo 250 g máslo 2 lžíce kakao 250 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 180 g ořechy 1 balíček čokoláda na vaření 300 g cukr moučka 100 g ztužený tuk 1 balíček vanilkový cukr 120 g hladká mouka máslo na vymazání 200 ml sladké kondenzované mléko hrubá mouka na vymazání kandované ovoce (třešně)
Postup Sladký ořechový řez
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlažné mléko a jemně mleté ořechy. Vše dobře promícháme a jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečící papír) a v předehřáté toubě pečeme asi 20 minut na 175 °C. Upečený korpus necháme vychladnout
Změklé máslo utřeme s cukrem, vmícháme vejce (čerstvé, nejlépe domácí) a vyšleháme do pěny. Nakonec přimícháme Salko (odměříme). Pozor, všechny suroviny musí mít stejnou, pokojovou, teplotu, aby se dobře spojily! Krém natřeme na vychladlý korpus, uhladíme a vložíme do chladničky ztuhnout
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tuk a mícháme, až vznikne lesklá poleva. Polevou přelijeme vychladlý korpus, necháme mírně zatuhnout a poté si do čokolády nožem uděláme mřížku na krájení čtverečků. Do každého čtverečku vložíme na ozdobu kandované ovoce (třešni)
Sladký ořechový řez necháme zatuhnout a pak krájíme na čtverce.