Sladký ořechový řez recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks vejce
170 g máslo
250 g máslo
2 lžíce kakao
250 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
180 g ořechy
1 balíček čokoláda na vaření
300 g cukr moučka
100 g ztužený tuk
1 balíček vanilkový cukr
120 g hladká mouka
máslo na vymazání
200 ml sladké kondenzované mléko
hrubá mouka na vymazání
kandované ovoce (třešně)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlažné mléko a jemně mleté ořechy. Vše dobře promícháme a jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečící papír) a v předehřáté toubě pečeme asi 20 minut na 175 °C. Upečený korpus necháme vychladnout

  3. Změklé máslo utřeme s cukrem, vmícháme vejce (čerstvé, nejlépe domácí) a vyšleháme do pěny. Nakonec přimícháme Salko (odměříme). Pozor, všechny suroviny musí mít stejnou, pokojovou, teplotu, aby se dobře spojily! Krém natřeme na vychladlý korpus, uhladíme a vložíme do chladničky ztuhnout

  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tuk a mícháme, až vznikne lesklá poleva. Polevou přelijeme vychladlý korpus, necháme mírně zatuhnout a poté si do čokolády nožem uděláme mřížku na krájení čtverečků. Do každého čtverečku vložíme na ozdobu kandované ovoce (třešni)

  5. Sladký ořechový řez necháme zatuhnout a pak krájíme na čtverce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!