Tuňák v těstíčku s ovocem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
5 lžic pivo
4 ks meruňky
1 ks ananas
40 dkg tuňák
15 dkg polohrubá mouka
olej na smažení
mletý černý pepř
rybí koření

Postup přípravy receptu

  1. Syrového tuňáka nakrájíme na 1 cm tlusté plátky. Osolíme je a popepříme

  2. Připravíme si těstíčko. Vejce, pivo a koření dobře rozšleháme a postupně přidáváme mouku. Těstíčko dobře vymícháme dohladka. Syrový ananas nakrájíme na 0,5 cm plátky. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme pecky

  3. Z jedné strany tuňáka dáme půl plátku ananasu a z druhé strany rozpůlenou meruňku. Aby ovoce na tuňáku drželo, propíchneme párátkem. Tuňáka obalíme v těstíčku

  4. Tuňáka v těstíčku s ovocem pozvolna smažíme v rozpáleném oleji dorůžova

  5. Hotového tuňáka v těstíčku s ovocem podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!