Opilý hemenex recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks vejce
50 g šunka
30 g sádlo
1 ks červená cibule
1 špetka mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

  2. Na tuku zlehka osmahneme červenou cibulku. Poté ji odsuneme na kraj pánve a poklademe šunku. Cibuli přemístíme na šunku a volné místo po cibuli též vyložíme šunkou. Vše zalijeme 3 - 4 vejci a na slabém ohni dovaříme opilý hemenex ještě asi 5 minut.

  3. Před podáváním posypeme opilý hemenex červenou paprikou, zeleným pepřem a čerstvou pažitkou. Můžeme dozdobit zeleninou. Opilý hemenex ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!