Opilé mandarinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 ml rum
1 ks hřebíček
20 ks mandarinka
1 ks čerstvý zázvor
350 g želírovací cukr
1 lžíce zelený lístek mandarinky

Postup přípravy receptu

  1. Mandarinky kartáčkem důkladně očistíme a omyjeme. Na několika místech je propíchneme špejlí, aby při vaření mohla dovnitř proniknout voda.

  2. Mezitím dáme vařit asi 650 ml vody, přidáme želírovací cukr a zhruba 5 minut povaříme. Pak přidáme omyté mandarinky a při mírné teplotě vaříme asi 40 minut, dokud nezměknou. Zázvor, asi 4 cm, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  3. Měkké mandarinky vyjmeme, do každé zapíchneme několik hřebíčků, naskládáme je spolu s kousky zázvoru a omytými zelenými lístky do velké uzavírací sklenice. Želírovací roztok prudce zavaříme, odstavíme a necháme zchladnout přibližně na 80°C.

  4. Na ovoce a zázvor ve sklenici nalijeme rum, dolijeme želírovacím roztokem a dobře uzavřeme. Sklenici postavíme na temné chladné místo a necháme měsíc uzrát.

  5. Opilé mandarinky podáváme celé jako dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!