Opilecké okurky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 hrneček cukr
2 lžíce sůl
1 hrneček ocet
6 ks cibule
1 hrneček voda
2,5 kg okurky
1 lžička kari koření
1 lžička chilli koření
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okurky nakrájíme na plátky silné 4 - 5 mm a cibuli na měsíčky. Nálev připravíme smícháním vody, cukru, soli, octu, pepře, kari a chilli koření

  2. Nálev přivedeme k varu a necháme částečně zchladnout tak na 50 °C, vložíme okurky s cibulí a necháme mírně změknout, aby se nám dobře plnily do sklenic

  3. Na opileckých okurkách si již druhý den pochutnáváme. Okurky můžeme ještě orestovat, ale nám nikdy nevydrží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!