Opilé kuře ze S´čchuanu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka vývar
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 hrst pórek
0.5 lžičky zázvor
2 lžíce houby
1 lžíce cukr krupice
1 dl vodka
500 g kuřecí prsa
1 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na velmi drobno, stejně tak cibuli a namočené houby. Používám sterilované žampiony. Pórek nebo chřest i celer nakrájíme na kousky. Maso můžeme obalit v solamylu.

  2. Na pánev dáme sádlo nebo olej, rozehřejeme a na něm necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme nakrájené maso, cibuli, zázvor, podlijeme vývarem a 10 minut dusíme spolu s houbami a se zeleninou. Pak přidáme sójovou omáčku a pálenku. Vyzkoušela jsem jen gin. Dusíme, až vše změkne. Opilé kuře ze S´čchuanu má mít málo šťávy.

  3. Opilé kuře ze S´čchuanu podáváme se sypkou dušenou rýží a ostrým zeleninovým salátem. Vyzkoušela směs i s hranolky, přičemž šťávy jsem nechala trochu víc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!