Opékané nové brambory na cibulce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce olivový olej
3 ks jarní cibulka
mletá sladká paprika
600 g nové brambory
čerstvě mletý pepř
1 - 2 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory omyjeme a důkladně odrhneme, slupku necháme. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a rozkrájíme. Pokud máme malé kuličky brambor, můžeme je nechat i v celku

  2. Jarní cibulku (pouze bílou část) očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi na rozpáleném oleji ji osmahneme. Přidáme brambory, osolíme, okořeníme a za občasného míchání opékáme. Ke konci lehce opečené brambory posypeme mletou paprikou, krátce prohřejeme a odstavíme z ohně

  3. Opečené nové brambory s jarní cibulkou poklademe na talíře a bohatě zasypeme nasekanou čerstvou pažitkou. Takto připravené brambory podáváme klidně i jako lehký hlavní chod, jen přidáme studenou omáčku k dochucení. Jako příloha se hodí k různě upravenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!