Výborný domácí chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
sůl
2 lžíce ocet
voda
0,5 kostek droždí
650 g hladká mouka
500 ml vlažná voda
2 lžičky drcený kmín
100 g ovesné vločky
2 lžíce lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, ovesných vloček, lněných semínek (spaříme je předem horkou vodou), drceného kmínu, soli, oleje, octu, půl kostky droždí, vlažné vody vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Těsto kyne velmi rychle

  2. Z těsta vytvoříme bochník, který pečeme v pekáči vyloženým pečícím papírem 15 minut v troubě při 250 °C, troubu přepneme na 150 °C a pečeme ještě 30 minut. Domácí chléb během pečení potíráme vodou se solí

  3. Výborný domácí chléb po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!