Opékané baklažány s česnekem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
150 g sýr
600 g baklažán
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány omyjeme a neoloupané nakrájíme na kostičky. Kostičky baklažánu nasolíme a v míse necháme chvíli odstát. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme.

  2. Baklažány osušíme utěrkou, vložíme do širokého hrnce s rozehřátým olejem a za stálého míchání je opékáme do změknutí.

  3. Opékané baklažány přeložíme na talíře, hustě zasypeme strouhaným sýrem, usekanou petrželkou a ihned podáváme s opečenými tmavými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!