Omeleta s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
80 g máslo
0.5 ks cibule
podle chuti
1 stroužek česnek
sůl
petrželka
1 ks tuňák ve vlastní šťávě
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka vyndáme z konzervy a necháme ho okapat a rozmělníme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Tuňáka smícháme s česnekem, cibulí a pepřem a ohřejeme na másle.

  2. Bylinkové máslo připravíme tak, že ušleháme 60 g másla do pěny, vmícháme jemně nakrájenou petrželku, sůl a citronovou šťávu.

  3. Čtvrtinu bylinkového másla rozpustíme na pánvičce a zalijeme dvěma rozšlehanými vejci. Na takto připravenou omeletu urovnáme čtvrtinu tuňákové směsi a usmažíme omeletu. Stejně připravíme 3 další omelety.

  4. Omelety s tuňákem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!